Werkwijze

Veerkracht van ons lichaam

Soms is het lichaam zodanig uit balans dat het zelf de oplossing niet goed kan vinden. Door Fasciatherapie in combinatie met de kennis uit de Bowentherapie wordt de juiste prikkel gegeven die de natuurlijke kracht van het menselijk lichaam stimuleert en activeert.

Belangrijke stap voor een goede behandeling is het intake gesprek. Om een beeld te krijgen van de behandeling neem ik de tijd voor je en moet ons gesprek mij inzicht geven hoe je omgaat met (dagelijkse) inspanningen en wat de reactie van jouw lichaam hierop is. Een groot deel van het herstel heeft te maken met bewust wording van je houding en de beperkingen die er zijn.

De combinatie van verschillende technieken zorgt over het algemeen direct voor verlichting van (acute) pijnklachten.

Stress kan grote invloed hebben op het herstel. De combinatie en integratie van adem-bewustwordings- en ontspanningsoefeningen (A.B.O) is in mijn praktijk een manier om aan de slag te gaan met stress gerelateerde klachten.

Massage

Het masseren geeft mij veel informatie over de elasticiteit van de huid en de onderliggende weefsels, spieren, pezen en bindweefsel. Door te masseren ondersteun ik de doorstroming van de weefsels. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en bouwstoffen vanuit de bloedcirculatie worden opgenomen. Het gevoel van ontspanning levert een belangrijke bijdrage aan het herstelproces. Fasciatherapie is een belangrijk onderdeel van mijn behandelmethode.

Wat is Fasciatherapie

Het is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen. Vertrekkend vanuit het lichaam en de beweging in de patiënt worden lichamelijke problemen aangepakt. Indien nodig wordt er meer diepgang toegevoegd aan de therapie waardoor meer persoonsgebonden aspecten van de klachten benaderd kunnen worden. Daarbij wordt rekening gehouden met vitale, psycho-emotionele en gedragsmatige factoren die een problematiek doen ontstaan of in stand houden. Hieruit kan men afleiden dat de fasciatherapie naast een therapeutisch ook een vormend aspect kan hebben.

Fasciatherapie wordt toegepast door fysiotherapeuten. Ze hebben een moeilijke en langdurige opleiding doorlopen die hen in staat stelt om op een efficiënte manier klachten te behandelen, dit vanuit de hierboven beschreven brede invalshoek.

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen, die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal zenuwuiteinden in de fascia vele malen groter is dan gedacht. De sleutelpositie van de fascia komt steeds meer naar voren. De invloed op spierspanning, het bewegingsapparaat, de bloedcirculatie, en het hormonaal systeem. Kort geleden zijn daarbij gekomen dat het tevens een rol speelt in het geestelijk functioneren, stresssysteem, het humeur, de manier van emotioneel reageren het denken en dus ook het gedrag.

Hoe ziet een behandeling eruit, welke behandel methode is geschikt voor mij?

Fascia  fascia spinnenweb